Jag tänker så bra…

Standard

Jag tänker så bra när jag står där i garaget och slipar och målar om möbler. Det börjar verkligen bubbla i det där tanketräsket och under det där fysiska arbetet, så hinner jag liksom uppfatta tankarna i sin helhet istället för att bara uppfatta ett brottstycke av dem. Jag gör inga anspråk på att vara någon Einstein eller Nietzsche, men det är så skönt att stå där och känna att jag greppar lite mer av tillvarons väsen än vad jag annars gör… Sedan bubblar det upp aha-upplevelser av olika karaktär. Som:

– Hur tyst det alltid blir innan ett åskväder. Först hör man en massa andra ljud, men just innan åskvädret börjar, så blir det alltid så tyst. Alla ljud liksom absorberas av luften, för människor upphör ju inte helt med sin verksamhet. Det är precis som att världen håller andan inför urladdningen. Efter ett åskväder därmot låter allting så mycket klarare, renare.

– Hur många (inte alla) otrevliga (snällt uttryckt) personer man stött på under sina tidigare år fortsätter att ha samma otrevliga sätt gentemot andra människor. En del försöker maskera sitt sätt bakom en trevlig och social fasad, men när det kommer till kritan är de liksom same asses – just in different costumes. Eller formulerat på svenska: Skit är fortfarande skit, även om det är inslaget i guldpapper.

Sedan upptas förstås tankarna i hög grad av själva arbetet. Känslan av sandpappret som skrapar mot träet, dammet som killar i näsan, doften av färgen  och hur penseln segt, men mjukt trycks mot träet när färgen målas på. Rastlösheten under tiden som går åt till väntan på att färgen ska torka så att nästa lager kan målas på innan det är dags för den slutliga finishen med nya knoppar till lådor och dörrar…

Tänk om jag kunde jobba med möbelrenovering en del av min yrkesverksamma tid?! Men skulle det gå?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s